pre loader

logo.png

Serious Sailing Serious Fun

Champagne Kreeft en Oester Race

Het lekkere zusje van de Challenge Cup

Serious Sailing Serious Fun: Champagne Kreeft en Oesters

Ben jij eigenaar van één van die ruim 50.000 zeiljachten van 28 ft of groter die Nederland rijk is? Dan is dit voor jou bedoeld. Want van 22 t/m 25 juni vind de Champagne Kreeft & Oester Race/Tour plaats op het traject Scheveningen – Blankenberge (België) – Scheveningen; een serieus stuk zeilen en er serieus van genieten,

Veel zeiljacht bezitters worden afgeschrikt door het woord Race, omdat ze denken dat je dan met een compleet wedstrijd team aan de start moet verschijnen. Maar niets is minder waar, want de Serious Sailing, Serious Fun evenementen kan je allemaal zowel in de wedstrijd- als in de toerklasse varen. Het hoeft dus niet allemaal op het scherpst van de snede, natuurlijk mag dat wel. Maar het belangrijkste is dat je optimaal van je boot geniet en de grenzen verlegd van zout naar zout. Vergelijk het met Golfen. Je blijft niet eeuwig een clinic doen, je gaat gewoon lekker een baantje lopen. In dit geval een baantje varen..

Je kan dus zowel mét als zonder meetbrief inschrijven, en ook de Multihull’s, klassiekers en de echte Racers zijn meer dan welkom. Hoe meer zielen en dus ook zeilen, hoe meer vreugd tenslotte. Geen boot? Geen nood, want we faciliteren in een Crew Pool per evenement, zodat jachteigenaren gegadigden kunnen benaderen, maar ook dat zeilers zich beschikbaar kunnen stellen als ze graag mee willen varen en niet zelf over een boot beschikken. Wel is het belangrijk dat je aan de veiligheidsbepalingen voldoet en omdat je op zee gaat varen gelden er nu eenmaal andere voorwaarden.

Op Woensdagavond 22 juni worden de deelnemers verwelkomd met lekkere verse vis en een glas bubbels van ‘Première Bulle’ in de Scheveningse jachtclub het Spuigat, dé zeilersplek bij uitstek om deze Champagne Kreeft en Oester Race te starten.

Om 23.00 uur varen we uit om vervolgens tussen 23.30 en middernacht voor de kust van Scheveningen te starten. Het traject is een kleine 70 mijl dus in de loop van donderdag kom je aan in Blankenberge waar we afmeren in de jachthaven vlak bij de Oesterput. Het klinkt zo decadent maar het is ‘oohh so basic’, want waar eet je nu gewoon tussen de betonnen bassins gevuld met kreeft en oesters aan lange houten tafels, gezellig en met z’n allen bij elkaar? Kijk alvast even op http://www.oesterput.com/. Dit geeft je een prima beeld van hetgeen je te wachten staat.

Op vrijdag starten we voor de weg terug en met een beetje geluk is het 70 mijl ruime wind, dus de Spin- en Genaker liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Bij terugkomst in Scheveningen is er een Happy Champy prijsuitreiking.

Zeilen is een serieuze sport en weer ‘hotter than hot’, zéker na de inspirerende beelden van de Volvo Ocean Race van afgelopen jaar. Wij dagen je uit om nu zelf de handschoen op te pakken of liever je zeilpak aan te trekken en lekker van wal te steken met dit oergezellige en vooral ook lekkere Champagne Kreeft en Oester evenement. 

Voor deelname en informatie kijk op www.challengecup.nl

“Serious Sailing Serious Fun” staat voor: ‘water, wind en zeilen’ | ‘grenzen verleggen van zoet naar zout’ | ‘meer uit je boot en je bemanning halen’ |’het leuke met het lekkere en gezellige combineren’ | 

 

Doe mee en schrijf snel in, want het is tenslotte het lekkere zusje van de Challenge Cup…!

 

Zowel de Champagne Kreeft en Oester Race als de Challenge Cup worden mede mogelijk gemaakt door Marina Monnickendam. De gezelligste jachthaven aan het IJsselmeer.

 
 

Programma van wedstrijden en toertocht.

Woensdag 22 juni 2016 (Scheveningen)

Dia1.JPG

 

  • 18.00 – 20.00 uur aanmelden bij Regatta office. 
  • 21.30 Skippersbriefing
  • 23.00 uitvaren
  • 23.30 eerste start van de wedstrijd en toertocht naar Blankenberg

Donderdag 23 juni 2016 (Blankenberge)

  • 21.00 uur Uitslag eerste etappe: Scheveningen-Blankenberge

Vrijdag 24 juni 2016 (Blankenberge)

  • 12.00 uur eerste start van wedstrijd en toertocht naar Scheveningen

Zaterdag 25 juni (Scheveningen)

  • 10.00 uur Uitslag en prijsuitreiking Champagne Kreeft en Oester Race

 

 

supporters

logo IYCA.jpgMovingIntelligence.pngsupporter-gaastra.pngsupporter-Schmidt.png